Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis-hulpverlening in Ter Apel hervat 

Geplaatst op 24 augustus 2022

Het Rode Kruis verleent weer hulp via het humanitaire servicepunt in Ter Apel. De hulporganisatie moest de deuren van het servicepunt vandaag later openen dan gebruikelijk. Vannacht hebben er veel meer mensen buitengeslapen dan eerder. Het Rode Kruis had daardoor wat tijd nodig om meer hulpverleners op locatie te krijgen en de hulpverlening weer op gang te brengen. De hulporganisatie wil voorkomen dat mensen in het warme weer lang in de rij moeten staan. Een lange wachttijd in de rij kan zorgen voor extra onrust op het terrein. 


We vinden het belangrijk om mensen te helpen, omdat we zien dat dit heel hard nodig is. Een groot deel van de mensen die nu in Ter Apel buitenslapen, hebben al een vermoeiende, en vaak traumatische, reis achter de rug. We zien mensen die wonden op hun voeten hebben van het lopen, mensen met huiduitslag door slechte hygiëne en mensen met klachten als keel- en hoofdpijn.  


Veiligheid
 
We doen er alles aan om hen zo goed mogelijk te helpen, op een manier die veilig is voor de mensen die wij helpen en onze medewerkers. Belangrijk is dat er nu snel een goede oplossing wordt gevonden en mensen niet meer buiten slapen. Zij moeten fatsoenlijk worden opgevangen, volgens humanitaire standaarden.  


Humanitair Service Punt
 
Het Rode Kruis heeft wereldwijd humanitaire servicepunten op migratieroutes. Op deze punten bieden medewerkers van het Rode Kruis hulpverlening als EHBO, delen zij informatie delen en bieden zij een luisterend oor. Ook helpt het Rode Kruis met het herstellen van contact met familieleden wanneer zij elkaar uit het oog zijn verloren tijdens de vlucht.  

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer