Word vrijwilliger Doneer

EHBO-certificaat voor mbo-studenten

Na een ongeval telt iedere minuut. Weten jouw studenten wat ze moeten doen als iemand flauwvalt? Of wanneer een studiegenoot zich ernstig verslikt? Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de spoedeisendehulpafdeling van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang!

  • Na het volgen van een EHBO-cursus is de drempel om te helpen lager.
  • Jongeren beleven een ongeval als minder traumatisch als ze zelf konden helpen.

Het Rode Kruis heeft verschillende EHBO-cursussen voor het mbo.

Snelcursus EHBO (4 uur)

Tijdens deze vier uur durende cursus worden de EHBO-handelingen geleerd bij de elf meest voorkomende letsels bij volwassenen. Na afloop krijgen studenten een mini-gids EHBO als naslagwerk. Het is mogelijk om deze cursus deels online via een e-learning te doen.

Cursus Basis EHBO (8 uur)

Tijdens deze acht uur durende cursus worden de EHBO-basisvaardigheden aangeleerd. Denk bijvoorbeeld aan wat te doen bij een verstuiking of vergiftiging. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan reanimatie en het gebruik van een AED. Na afloop krijgen studenten het cursusboek Basis EHBO als naslagwerk. Het is mogelijk om deze cursus deels online via een e-learning te doen.

Cursus EHBO (12 uur)

Tijdens deze twaalf uur durende cursus worden alle vaardigheden geleerd die nodig zijn om adequaat eerste hulp te verlenen. Denk bijvoorbeeld aan wat te doen bij een beroerte of nek- en wervelletsel. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan reanimatie en het gebruik van een AED. Na afloop krijgen studenten het cursusboek EHBO als naslagwerk. Het is mogelijk om deze cursus deels online via een e-learning te doen.

Cursus Uitgebreide EHBO (20 uur)

Tijdens deze twintig uur durende cursus worden alle vaardigheden aangeleerd die nodig zijn om adequaat hulp te verlenen bij de meest uiteenlopende letsels, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED. Studenten krijgen na afloop van de cursus het cursusboek EHBO als naslagwerk mee. Het is mogelijk om deze cursus deels online via een e-learning te doen.

Cursus Reanimatie & AED (4 uur)

Tijdens deze vier uur durende cursus worden reanimatievaardigheden en het gebruik van een AED aangeleerd. Na afloop krijgen studenten een mini-gids Reanimatie en gebruik van de AED als naslagwerk. Het is mogelijk om deze cursus deels online via een e-learning te doen.

Bij goed gevolg ontvangt de student na afloop van de cursus een Rode Kruis EHBO-certificaat. Een instructeur bepaalt of een student voldoende vaardig is voor het behalen van het certificaat. Studenten hoeven dus geen apart examen te doen.

Aan de slag met EHBO in het mbo?

Nodig een instructeur van het Rode Kruis uit op jouw mbo-instelling. Geef aan welke cursus je wanneer en op welk tijdstip wilt. Wij regelen de rest.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan via het formulier of plan een Teamsafspraak in met de accountmanager EHBO in het onderwijs.

  • Hidden
  • Vul hier het aantal studenten van de klas in.