Word vrijwilliger Doneer
Lesmateriaal en gastlessen mbo beroepsonderwijs Rode Kruis

Aan de slag met burgerschap

Lesmateriaal en gastlessen voor het mbo

Verbind de theorie aan de praktijk met de lesmaterialen en gastlessen van het Rode Kruis. Voor het mbo hebben we een divers aanbod dat aansluit bij het thema loopbaan en burgerschap.

We spelen in op de belevingswereld van jongeren en starten het gesprek in de klas. Dit externe lesmateriaal voor mbo haalt de buitenwereld in de klas en maakt mbo-studenten bewust van noden (elders) in de wereld, versterkt de zelfredzaamheid en de hulpbereidheid.

Hero of Humanity MBO lesmateriaal Rode Kruis

Dilemmaspel over behulpzaamheid

Hoe behulpzaam zijn jouw studenten? Met het online dilemmaspel ‘Hero of Humanity’ krijgen ze diverse lastige situaties voorgeschoteld. Je kunt hier eenvoudig zelf mee aan de slag of speel het dilemmaspel samen met een Rode Kruis-voorlichter bij jou op school.

Onderwijs humanitair oorlogsrecht gastles MBO Rode Kruis

Gastles: Regels in tijden van oorlog

Het humanitair oorlogsrecht is bedoeld om de schadelijke gevolgen van een gewapend conflict te beperken, om zo menselijk lijden te voorkomen. Wanneer weegt de schade op tegen het doel? Onze voorlichters kunnen dit op indrukwekkende wijze vertellen. De student leert om de actualiteiten objectief te beschouwen.

Onderwijs humanity game educatief spel mbo rode kruis

Educatief spel over internationale hulp

Welke hulp biedt een Rode Kruis noodhulpteam in een conflictgebied? Bij de ‘Humanity Game‘ kruipen studenten in de huid van Rode Kruis-hulpverleners. Het spel met indrukwekkende video’s over ramp- en conflictgebieden laat jouw klas in één lesuur kennismaken met onze internationale hulpverlening.

Onderwijs EHBO mbo certificaat studenten Rode Kruis

EHBO-certificaat behalen

Elk jaar belanden 140.000 jongeren op de spoedeisendehulpafdeling van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang! Jongeren zijn écht al goed in staat om de eerste levensreddende handelingen te verrichten. Nodig een EHBO-instructeur van het Rode Kruis uit bij jouw op school en behaal een officieel Europees EHBO-certificaat.

Blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte over nieuw lesmateriaal, speciale acties of actuele rampen? Gemiddeld zes keer per jaar versturen wij per sector een onderwijsnieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuw lesmateriaal?

Ontvang de onderwijsnieuwsbrief