Home Onze hulp Het Rode Kruis bij u in de buurt Bijzondere Vakanties

Bijzondere Vakanties

Aanmeren in sfeervolle havenstadjes, slapen in een authentieke paardenstal en wandelen over het groene landgoed van een luxe herenhuis. Het Nederlandse Rode Kruis biedt Bijzondere Vakanties voor bijzondere gasten, die met onze extra zorg en aandacht verzekerd zijn van een onvergetelijke vakantie. Al meer dan 60 jaar.

Vakantieschip en aangepaste hotelaccommodaties
Onze 'Bijzondere Vakanties' vinden plaats op vier prachtige locaties:
• Het vakantieschip de J. Henry Dunant, heeft wisselende bestemmingen langs de Nederlandse en Duitse wateren.
• Hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep;
• Hotel De Valkenberg, een landhuis in Rheden;
• Hotel De Paardestal, een kleine knusse locatie in Rheden

De accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen. Denk aan hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook als u zware of specialistische zorg nodig hebt bent u hier van harte welkom. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg bieden die nodig is.
 
Bijzondere vakantie als tijdelijke herhuisvesting
Voor een zorginstelling die tijdelijke herhuisvesting nodig heeft als gevolg van verbouwing of groot onderhoud zijn onze vakantielocaties een prima tijdelijke oplossing. De vakantiesfeer en -beleving maken het tijdelijk verblijf tot een echte vakantie. Een prachtig alternatief voor de clienten die anders veel overlast en onrust ervaren als ze 'thuis' blijven - zo blijkt uit de reactie van een zorginstelling die in dit kader van onze vakantielocaties gebruik gemaakt heeft.
Locatiemanager: 'Het is een laagdrempelige, positieve oplossing voor een tijdelijke herhuisvesting. Als zorgaanbieder heb je een tevreden cliënt, organisatorisch weinig gedoe en als je narekent wat er voor  kosten komen kijken bij het regelen en huren van een tijdelijke locatie, zit er zelfs financieel voordeel in'.
 

Samenwerking
Sinds 2013 werkt het Rode Kruis intensief samen met twee andere organisaties: Stichting de Valkenberg en Stichting Groepshotel IJsselvliedt. Dankzij deze mooie samenwerkingen kan het Rode Kruis ook in 2015 haar Bijzondere Vakanties in deze speciale locaties voortzetten. Met net zo veel enthousiasme, aandacht en kwalitatieve zorg als in de afgelopen zestig jaar.

Stichting de Valkenberg, onderdeel van De Gouden Leeuw Groep, exploiteert sinds juli 2013 Hotel De Valkenberg en Hotel De Paardestal.

Stichting Groepshotel IJsselvliedt, een onderdeel van de PSDV, exploiteert vanaf 1 januari 2014 Hotel IJsselvliedt.


 

 Gastenbrochure 2015

​​Bekijk ​de digitale vakantiebrochures door op de afbeeldingen hierboven te klikken.
Meld u direct aan!

 Bekijk de locaties

rampen
Het Vakantieschip pijl
De Valkenberg
De Valkenbergpijl
De Paardestal
De Paardestalpijl
Hotel IJsselvliedt
Hotel IJsselvliedtpijl