Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als gast onze vakantielocaties Vakantieschip J. Henry Dunant

Vakantieschip J. Henry Dunant

​​​Op vakantieschip J. Henry Dunant kun je een week lang genieten van een zorgeloze vakantie. Je ziet het landschap aan je voorbij trekken en geniet van het comfort en de luxe van een echt cruiseschip.​​

Bezoek leuke havenstadjes

Twee keer per week legt de J. Henry Dunant vroeg in de middag aan in een van de havenstadjes die we bezoeken. Je kunt dan lekker gaan winkelen, een terrasje pakken of een museum bezoeken. Een vrijwilliger zal je vergezellen, maar je kunt natuurlijk ook alleen of met een reisgenoot op stap.

​Vaarvakantie in Duitsland

Ons vakantieschip J. Henry Dunant vaart in maart en vanaf november over Duitse wateren. Een prachtige vaarroute langs o.a. Düsseldorf, Bonn, Andernach, Boppard en Emmerich. Mooie uitzichten en vergezichten, leuke uitstapjes in de diverse Duitse steden, gezellig entertainment aan boord en heerlijke maaltijden bereid door onze koks.

 

JHD-Loreley bewerkt (2).jpg 
 
 

Het mooie deel van de Rijn - langs de Lorely  waar de legende van de zeemeermin nog steeds bestaat - maakt regelmatig deel uit van onze vaarroute. Tijdens de vakantieweek leggen we meerdere keren aan in Duitse havenstadjes zodat je deze 's middags kunt bezoeken.​

Luxe faciliteiten aan boord

Heb je geen zin om eropuit te gaan? Dan kun je bijvoorbeeld zonnebaden aan dek of jouw kapsel onder handen laten nemen bij de kapsalon. Ook kun je een kijkje nemen in de souvenirshop. Daar vind je vast leuke cadeautjes voor de thuisblijvers.

Heerlijk dineren

Elke avond verzorgen onze koks voor jou een uitgebreid diner en één keer per week verwennen we je met een extra feestelijk diner. Op dinsdag, woensdag en vrijdag wordt het diner opgevolgd door een avondvullend entertainmentprogramma. De vrijwilligers en onze bemanning zorgen dat het jou aan niets ontbreekt.

Locatie

Het vakantieschip maakt elke week een andere reis. Daardoor is ook de opstapplaats iedere week anders. In de jaarplanning zie je waar het schip aanlegt. Na jouw aanmelding ontvang je hier gedetailleerde gegevens over.