Home Hulp wereldwijd Opsporen van familie

Opsporen van familie

30 augustus 2014 - International Day of the Disappeared

international-day-of-the-disappeared.jpg 
Tijdens de International Day of the Disappeared (Internationale Dag van de Vermisten) op 30 augustus 2014 vraagt het Rode Kruis aandacht voor het lot van vermisten en hun families. Op deze dag staan we stil bij de honderdduizenden mensen die over de hele wereld zijn verdwenen tijdens een ramp of conflict.
 
RK 7 talen_Rode Kruis helpt.jpg 
Een land verscheurd door een conflict. Een stad in puin na een aardbeving. De eerste vraag die rijst bij de overlevenden: ‘Waar is mijn familie?’ Het Rode Kruis helpt bij het opsporen en het herstellen van contact tussen mensen die elkaar zijn kwijtgeraakt door een oorlog, ramp, migratie of een andere humanitaire reden.
 
Als een land in oorlog is, of is getroffen door een ramp kunnen normale communicatiekanalen niet of nauwelijks beschikbaar zijn. Telefoon, post en e-mail werken niet. Het contact met familie in het getroffen land is dan niet mogelijk. Het Rode Kruis kan in deze gevallen helpen bij het herstel van het contact met de familie.
 
Via het internationale netwerk van het Rode Kruis kunnen wij wereldwijd zoeken. Ook in oorlogs- of rampgebieden waar het Rode Kruis vanuit de neutrale positie soms de enige partij is die toegang heeft tot het gebied. 

 

 Bekijk/View/Voir brochure: