mbo Hero of humanity

Hoe behulpzaam zijn jouw studenten?

Twee mensen zijn met elkaar in gevecht. Je weet niet wat er aan de hand is en of je zelf gevaar loopt. Wat doe je? Ga je helpen, of niet?

Dit is een van de dilemma’s die studenten krijgen voorgeschoteld bij het lesprogramma Hero of Humanity. Soms ligt de keuze voor de hand. Bij andere dilemma’s is het een stuk lastiger. Het spel stimuleert jongeren na te denken over hun eigen hulpbereidheid en de keuzes die ze maken. Het dilemmaspel wordt afgewisseld met portretten van Rode Kruis vrijwilligers.

Het lesprogramma is sinds kort uitgebreid met het portret van evenementenhulpverlener Kevin. Tijdens een van zijn diensten werd hij opgeroepen om te assisteren bij een reanimatie. Eenmaal aangekomen zag hij diverse mensen het slachtoffer filmen. Ze versperden de weg en zaten de hulpverleners in de weg. Helaas komen dit soort incidenten regelmatig voor. Met deze uitbreiding wil het Rode Kruis op mbo’s aandacht vragen voor het filmen van noodsituaties. Jongeren worden uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan over de gevolgen van het filmen en het verspreiden van de beelden.

Hero of Humanity is een online lesmodule gemaakt voor studenten vanaf 16 jaar. Het programma duurt één lesuur en is gratis.

  • Download het gratis lesmateriaal

  • Vul hier het aantal leerlingen van de klas in.

Geschikt voor:

Studenten in de leeftijd van 16 tot 25 jaar

Vorm: 

Online dilemmaspel

Sluit aan op:

Kwalificatie-eisen van Loopbaan en Burgerschapsuren en in het bijzonder op de sociaal-maatschappelijke dimensie van burgerschap

Tijdsduur:

Eén lesuur

Meer info:

educatie@redcross.nl