Opsporing & Ondersteuning

Rode Kruis helpt bij het opsporen en herenigen van familie

Ben je familie kwijtgeraakt in een oorlog? Of ben je tijdens je vlucht voor natuurgeweld elkaar uit het oog verloren? Misschien kan het Rode Kruis je helpen je familie weer op te sporen. Met lokale verenigingen in bijna alle landen ter wereld lukt het ons regelmatig families weer te herenigen.

Opsporing en het herstellen van contacten met familieleden is een belangrijke taak van het Rode Kruis. Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen sporen jaarlijks vele mensen op en overhandigen bovendien vele tienduizenden Rode Kruis berichten aan familieleden in ramp- en conflictgebieden. Wellicht kunnen wij u helpen om weer in contact te komen met uw dierbaren. Waar ook ter wereld.

Hoe kan het Rode Kruis mij helpen?

Het Rode Kruis kan uw verzoek in behandeling nemen als dit voldoet aan de volgende criteria:

  • U verblijft in Nederland (woont u niet in Nederland? Neem contact op met het Rode Kruis of de Rode Halve Maan in het land waar u verblijft via de internationale website: www.familylinks.icrc.org
  • U bent het contact met uw familie kwijtgeraakt door oorlog, conflict, ramp, migratie of een andere humanitaire noodsituatie
  • U heeft als doel om het contact met uw familie te herstellen
  • U zoekt niet om een juridische of financiële reden contact met uw familie.

Afhankelijk van de humanitaire nood kan het Rode Kruis soms behulpzaam zijn bij andere verzoeken. Bijvoorbeeld wanneer u plotseling geen contact meer kunt krijgen met een ziek of oude familielid in het buitenland of bij een urgent medisch familiebericht.

Of wij u kunnen helpen, hangt daarnaast af van de beschikbare informatie en de mogelijkheden in het betreffende land.

Voldoet uw verzoek niet aan deze criteria? Ga naar het overzicht van andere organisaties die u wellicht kunnen helpen.

1596

behandelde verzoeken opsporing van en contactherstel met familieleden in 2016