Opsporing & Ondersteuning

Als je je familie bent kwijtgeraakt

Ben je familie kwijtgeraakt in een oorlog? Of ben je elkaar tijdens je vlucht voor natuurgeweld uit het oog verloren? Misschien kan het Rode Kruis je helpen je familie weer op te sporen. Met lokale verenigingen in bijna alle landen ter wereld lukt het ons regelmatig families weer te herenigen.

Opsporing en het herstellen van contacten met familieleden is een belangrijke taak van het Rode Kruis. Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen sporen jaarlijks vele mensen op en overhandigen bovendien vele tienduizenden Rode Kruis berichten aan familieleden in ramp- en conflictgebieden. Wellicht kunnen wij je helpen om je te herenigen met jouw familie of dierbaren. Waar ook ter wereld.

Hoe kan het Rode Kruis mij helpen?

Het Rode Kruis kan je verzoek voor familiehereniging in behandeling nemen als je:

  • verblijft in Nederland (woon je niet in Nederland? Neem contact op met het Rode Kruis of de Rode Halve Maan in het land waar je verblijft via de internationale website: www.familylinks.icrc.org)
  • je het contact met je familie bent kwijtgeraakt door oorlog, conflict, ramp, migratie of een andere humanitaire noodsituatie
  • jouw doel is om het contact met je familie te herstellen
  • je niet om een juridische of financiële reden contact zoekt met je familie

Afhankelijk van de humanitaire nood kan het Rode Kruis soms behulpzaam zijn bij andere verzoeken. Bijvoorbeeld wanneer je plotseling geen contact meer kunt krijgen met een ziek of kwetsbaar familielid in het buitenland of bij een urgent medisch familiebericht.

Of wij je kunnen helpen, hangt daarnaast af van de beschikbare informatie en de mogelijkheden in het betreffende land.

Voldoet jouw verzoek niet aan deze criteria? Ga naar het overzicht van andere organisaties die je wellicht kunnen helpen.

1.740

behandelde verzoeken opsporing van en contactherstel met familieleden in 2017