Opvang bij evacuatie

Rode Kruis verzorgt opvang bij evacuatie

Stel je moet je huis tijdelijk verlaten. Door een overstroming, gaslek of een andere noodsituatie. Het is fijn te weten dat de vrijwilligers van het Rode Kruis er dan voor je zijn en opvang bieden bij een evacuatie. Ze begeleiden je naar een veiligere plek, zorgen dat je warm blijft en dat je voldoende te eten en drinken hebt.

Explosie in appartementencomplex

In juni 2015 zijn er twee explosies in een appartementencomplex in Venlo. Er breekt brand uit, bewoners moeten snel hun huis verlaten. Rode Kruis-vrijwilligers begeleiden getroffenen naar een nabijgelegen sporthal, registreren iedereen en zorgen voor dekens en medicijnen.

Precies wat er nodig is

In totaal worden die nacht  55 volwassenen en 20 kinderen opgevangen. “Niets dan lof voor deze vrijwilligers,” laat een van de geschrokken bewoners na afloop weten. “Ze waren er meteen en niets was ze teveel. Dat was precies wat we op dat moment nodig hadden.”

Ook vrijwilliger worden?

Wil jij ook klaar staan voor kwetsbare mensen in een noodsituatie? Hun eerste aanspreekpunt zijn, praktische hulp en een luisterend oor bieden? Of kijk je liever ook even naar hoe je opgeroepen zou worden?

75

mensen na explosies opgevangen