Word vrijwilliger Doneer

Kom dit weekend naar Zwolle en werk mee aan een kunstwerk voor mensen in nood!

Geplaatst op 14 april 2022

Schilders klaar? Schilderen maar! Met de actie ‘Geef Kleur aan Noodhulp’ vraagt het Rode Kruis aandacht voor mensen over de hele wereld die het slachtoffer zijn van gewapende conflicten en natuurgeweld. Iedereen – dus ook als je géén geboren Bob Ross bent – kan door middel van een donatie digitaal of live de kwast oppakken en meewerken aan een gigantisch kunstwerk dat symbool staat voor de hulp van het Rode Kruis.  

Het kunstwerk wordt opgebouwd in Zwolle en is ontworpen door kunstenaar Hedof. Tijdens het Paasweekend, van donderdag 14 april tot en met maandag 18 april, kun je komen meehelpen met inkleuren. Je koopt een ticket – een ’tafel’ – en dat is dan jouw donatie voor het goede doel. Liever kleuren vanaf je bank? Ook dat kan! Online kun je één of meerdere gekleurde vakjes doneren. Je kunt ook een steentje bijdragen via Giro 661. 

Tekst gaat verder onder video

Hier doen we het voor

De verhalen en beelden uit Oekraïne raken iedereen. Helaas staan ze niet op zichzelf: ieder jaar krijgen over de hele wereld mensen te maken met gewapende conflicten en oorlog. Denk bijvoorbeeld aan Jemen, Afghanistan, Syrië en Ethiopië.  “Voor veel mensen in deze landen is het iedere dag overleven”, vertelt Marieke van Schaik, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. 

“En dan zijn er nog de vele mensen ieder jaar die te maken krijgen met natuurgeweld”, vervolgt ze. “In 2021 hebben meer dan 300 natuurrampen plaatsgevonden. Miljoenen mensen waren in nood doordat zij werden getroffen door overstromingen of juist door extreme droogte.” 

De toekomst kleur geven

Het Rode Kruis helpt mensen hun leven weer opbouwen na een ramp, zodat hun toekomst weer kleur krijgt. Zo zorgen we voor eten, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, onderdak en medische zorg. Dat doen we momenteel bijvoorbeeld in Oekraïne en in de omringende landen.

Tekst gaat verder onder foto

Kleur jij ook mee?

Om ons werk te kunnen blijven doen, is geld nodig. Vind jij het ook belangrijk dat mensen in nood de hulp krijgen die zij zo hard nodig hebben? Kom dan tussen donderdag 14 april en maandag 18 april naar Zwolle of kleur digitaal één of meerdere vakjes in. Doneren via Giro 661 kan natuurlijk ook.

Meest recente berichten