Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Rode Kruis algemeen

Wat is jullie algemene rekeningnummer?

Ons algemeen rekeningnummer is giro 881, NL33 INGB 0000 0008 81.

Ik wil het Rode Kruis graag helpen, kan ik voor jullie op reis?

Als er een ramp plaats vindt, coördineert het Rode Kruis of de Rode Halve Maan ter plaatse de hulpverlening. Als er een tekort is aan iets dan gaat er een verzoek om hulp naar het Internationale Rode Kruis in Genève. Deze zet de hulpvraag uit naar de zusterverenigingen. Hierdoor is het Rode Kruis verzekerd van genoeg (vrijwillige) medewerkers met diverse kwaliteiten die nodig zijn voor de hulpverlening.

Het Nederlandse Rode Kruis zendt geen vrijwilligers uit, wel gedelegeerden (betaalde beroepskrachten).

Ik wil graag goederen doneren, zoals kleding, medicijnen of speelgoed. Kan dit?

Fijn dat je wilt helpen! Hoezeer we je betrokkenheid ook waarderen, we raden inzamelingen van kleding en andere goederen altijd af. Dit heeft een aantal redenen:

  • We hanteren als Rode Kruis een hoge kwaliteitsstandaard van noodhulpgoederen, zodat goederen als tenten en kookgerei ook echt een tijd mee kunnen gaan in een rampgebied.
  • Het opsturen van spullen naar een rampgebied is erg duur en complex.
  • We kopen hulpgoederen als het even kan in de regio in, zodat we de lokale economie kunnen stimuleren.

Om deze reden adviseren we om een financiële bijdrage te geven, omdat dit verreweg het meest effectief is om goede en snelle hulp te kunnen verlenen.

Hoe kom ik in contact met een afdeling bij mij in de buurt?

Op deze pagina vind je onderaan een kaartje van Nederland, met daarin alle afdelingen. Als je op een afdeling klikt, zie je de contactgegevens. Kom je er niet uit? Bel dan gerust even met 070-4455 678, dan helpen we je verder.