Word vrijwilliger Doneer

Doneer je bitcoins aan het Rode Kruis op Giving Tuesday

Geplaatst op 30 november 2021

Voedselhulp in Nederland nog steeds nodig

Op Giving Tuesday geeft het Rode Kruis iedereen de mogelijkheid om te doneren met bitcoins om het voedselhulpprogramma van het Rode Kruis in Nederland te ondersteunen. Giving Tuesday is de beweging die mensen wereldwijd oproept om na Black Friday (26 november) en Cyber Monday (29 november) iets goeds te doen. Op Black Friday verkopen veel winkels en ondernemingen hun producten met fikse kortingen. In 2020 werden er in Nederland op Black Friday ruim 1,8 miljoen iDEAL-transacties gedaan waarmee voor 134 miljoen euro* gekocht is.  Giving Tuesday volgt op 30 november en staat in het teken van iets teruggeven aan de maatschappij. Het Rode Kruis vraagt daarom vandaag je bitcoins te doneren voor de ondersteuning van haar voedselprogramma dat, ondanks de coronaversoepelingen, nog steeds nodig is in Nederland.

Voedselhulp in Nederland

Ondanks de coronaversoepelingen zijn er dagelijks nog steeds duizenden mensen in Nederland afhankelijk van voedselhulp. Ook hebben zij behoefte aan verzorgingsproducten. Deze groep mensen valt vaak (nog) buiten de reguliere hulp en staan dagelijks voor de keuze: betaal ik mijn energierekening, koop ik tandpasta of koop ik eten? Sinds aanvang van de coronacrisis helpt het Rode Kruis deze mensen via lokale samenwerkingspartners met boodschappenkaarten. Op dit moment worden er wekelijks duizenden boodschappenkaarten uitgedeeld. Daarmee helpt het Rode Kruis mensen die het nog niet alleen redden. Om hen te kunnen blijven helpen, is hulp nog steeds hard nodig.

Innovatief

Vanwege Giving Tuesday en het toenemende aantal bitcoin bezitters in Nederland meent het Rode Kruis dat het interessant is om hen een passende doneermethode aan te bieden. Er zijn veel mensen die over de jaren heen flink geld hebben verdiend aan het investeren in bitcoins. “We willen als Rode Kruis laten zien dat je met bitcoins mooie dingen kunt doen en een maatschappelijke bijdrage kunt leveren, in dit geval aan ons voedselhulpprogramma in Nederland. Bovendien sluit dit ook mooi aan bij ons innovatieve karakter. De keuze om donaties via bitcoins mogelijk te maken, is in die zin een hele logische en vanzelfsprekende stap”, aldus Marquérite Patiwael, Hoofd Marktontwikkeling & Fondsenwerving van het Rode Kruis.

 * (bron: Adformatie)

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten