Word vrijwilliger Doneer

Ruim 110 duizend euro opgehaald voor hulp na overstromingen Libië

Geplaatst op 13 september 2023

Mensen in Nederland hebben tot nu toe 111.811,97 euro gedoneerd voor de slachtoffers van de verwoestende overstromingen in Libië. De hulporganisatie opende gironummer 7447 afgelopen dinsdagmiddag om geld op te halen voor de hulpverlening in het getroffen gebied.  

Het geld gaat naar het getroffen gebied, zodat de Libische Rode Halve Maan noodhulp kan verlenen in het rampgebied. Op dit moment ligt de focus nog steeds op reddingswerk, zoals evacuaties en eerste hulp. Tegelijkertijd ondersteunen de vrijwilligers mensen die alles kwijt zijn geraakt.   

Het Rode Kruis stuurde een vrachtschip naar Libië met hulpgoederen. Het gaat onder andere om 250 tenten, 5.000 dekens, 10.000 voedselpakketten, 200 hygiëne kits en 2.000 keukensets. Mensen zijn alles kwijt, dus ook producten zoals powerbanks, kleding, babyluiers en radio’s zijn verscheept. En is er nog 40 ton aan hulpgoederen onderweg, zoals medische spullen en reddingsboten.    

Alles kwijt  
Er is op dit moment een tekort aan alles. Duizenden mensen zijn hun huis kwijt en hebben dringend medische hulp nodig. Het Rode Kruis zorgt voor tenten, dekens, voedsel en schoon drinkwater. Ook zijn hygiëneproducten belangrijk, omdat vervuild water tot ziekte-uitbraken kan leiden, zoals diarree en cholera.  

“Dit is een overstroming van catastrofale omvang. Het water stond op sommige plekken tot wel drie meter hoog. Alle hulp is nodig, want hele wijken zijn weggespoeld. Voor Libië overstijgt deze overstroming echt alles,” zegt Derk Segaar, hoofd Internationale hulp van het Rode Kruis.  

Geld doneren
De mensen in Libië hebben nog veel meer hulp nodig. Doneren kan via de website van het Rode Kruis of via IBAN-nummer NL67INGB0000007447.  

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten