Word vrijwilliger Doneer

Video: Als je alles kwijt bent door een orkaan

Geplaatst op 29 januari 2021

Het was al donker toen het water hun woningen in stroomde. De wind rukte het dak van het huis en een dikke laag modder bedekte alle bezittingen waarvoor ze een leven lang hadden gespaard. De koelkast, het bed, de kledingkast: alles werd bedolven. In Midden-Amerika werden in november honderdduizenden mensen op slag dakloos door de orkanen Eta en Iota. Het Rode Kruis deelt hulpgoederen uit zodat mensen een nieuwe start kunnen maken. Maar hoe pak je het leven weer op als het is verwoest door een orkaan? Je ziet het in deze video over onze hulp in Honduras.

Het Rode Kruis helpt bij natuurrampen

2020 was niet alleen een rampjaar vanwege de coronapandemie, ook heeft wereldwijd een recordaantal natuurrampen plaatsgevonden. Het Rode Kruis kwam wereldwijd in actie om slachtoffers van overstromingen, bosbranden orkanen en aardbevingen te helpen. Help je ook mee?

Wil je meer weten over Hulp wereldwijd?

Programma Partnership

Zo bouwen we aan een weerbare toekomst in Zuid-Soedan

12 juli 2024

Zuid-Soedan kampt met vele burgeroorlogen en natuurrampen. Het Programma Partnerschap-project (PPP), een samenwerking tussen de Europese Unie en het Rode Kruis, biedt een lichtpuntje. Dit project helpt de Zuid-Soedanezen beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Lees meer