Word vrijwilliger Doneer

Video – Floortje Dessing ziet verwoesting, verdriet én veerkracht in Syrië

Geplaatst op 30 september 2022

Deze maand bracht presentatrice en Rode Kruis-ambassadeur Floortje Dessing een bezoek aan Syrië. Door het geweld van de afgelopen elf jaar zijn hele steden verwoest, en 90% van de mensen leeft in armoede. Toch ziet Floortje ook veerkracht tussen al het verdriet: “Mensen blijven toch hun best doen om er iets van te maken en houden hoop.” Bekijk de video over leven en overleven in Syrië.

Geef Syriërs ook een steuntje in de rug

De mensen in Syrië gaan niet alleen gebukt onder geweld, ook door armoede zitten veel mensen met de handen in het haar. Daarom helpt het Rode Kruis met bijvoorbeeld voedsel en medische hulp, maar ook steunen we mensen om bijvoorbeeld een onderneming op te zetten. Wil jij Syriërs ook een steuntje in de rug geven? Doneer op Giro 6251 (IBAN NL58 INGB 0000 0062 51).

Wil je meer weten over Hulp wereldwijd?

Programma Partnership

Zo bouwen we aan een weerbare toekomst in Zuid-Soedan

12 juli 2024

Zuid-Soedan kampt met vele burgeroorlogen en natuurrampen. Het Programma Partnerschap-project (PPP), een samenwerking tussen de Europese Unie en het Rode Kruis, biedt een lichtpuntje. Dit project helpt de Zuid-Soedanezen beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Lees meer