Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Hero of Humanity

Hero of Humanity

​​​Help jij altijd, iedereen en overal? 

Stel je voor: je zit lekker met je vrienden in het gras een biertje te drinken op een festival. Ineens hoor je een hele harde knal, zie je overal rook en hoor je gillende mensen. Je weet niet wat er aan de hand is en of je zelf gevaar loopt. Wat doe je? Ga je helpen, of niet? Waar is je keuze op gebaseerd? Als je ervoor kiest om te gaan helpen, wat zou je dan kunnen doen?

Heroe-of-humanity-spel.jpg

Voorlichtingsprogramma

Dit is een van de noodsituaties die jongeren voorgeschoteld krijgen bij Hero of Humanity, een voorlichtingsprogramma waarbij jongeren op een interactieve manier worden gestimuleerd om na te denken over de keuzes die ze maken. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende simulatiefilmpjes en portretten van Rode Kruis vrijwilligers over de hele wereld. Je kan altijd iets doen. Er is zowel een educatieprogramma als festivaleditie beschikbaar. 

Educatieprogramma

Het educatieprogramma is ontwikkeld voor scholieren en studenten in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Vrijwilligers van het Rode Kruis faciliteren de discussie in de klas waarom er bepaalde keuzes gemaakt worden en hoe deze gebaseerd zijn op handelingsbekwaamheid (kunnen helpen) en handelingsbereidheid (willen helpen). Het educatieprogramma duurt één lesuur en is gratis.​

"Hero of Humanity confronteert de studenten op een interactieve wijze met de keuzes die ze maken" (H. Buikema, docent op het ROC Aventus in Apeldoorn)​

 

Spelletje spelen?

Geïnteresseerd in het spel? Neem contact op met jouw lokale Rode Kruis-afdeling om te inventariseren hoe de game op jouw school gespeeld kan worden. 

Meer informatie?

Neem contact op met de projectmedewerker van 'Hero of Humanity'. dverstegen@redcross.nl