Opvang bij evacuatie

Het Rode Kruis helpt direct bij evacuaties.

Ready2Help

Sta jij klaar als het nodig is?

EHBO

Iedereen EHBO

Te weinig mensen in Nederland weten wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand, een bloeding of hersenschudding heeft. De kennis van EHBO is schrikbarend laag in vergelijking tot de rest van Europa, terwijl het zó belangrijk is dat mensen elkaar kunnen helpen als dat nodig is. Onze ambitie is dan ook: Iedereen EHBO. In heel Nederland organiseren we EHBO-cursussen en we ontwikkelden een EHBO-app die iedereen gratis kan downloaden.

3,2%

van de Nederlanders heeft een EHBO-diploma

Opsporing en ondersteuning

Wij brengen families weer samen.

Goed voorbereid

Wat te doen bij wateroverlast?

Het regent steeds vaker en harder in Nederland. Zo hard, dat de riolen het soms niet meer aankunnen en een overstroming dreigt. Hoe bereid je je hier zo goed mogelijk op voor?

63%

van Nederland kan overstromen

Wat te doen bij onweer

Wat te doen bij een aanslag

Zelfredzaamheid

Kwetsbare mensen helpen zich staande te houden

Eén op de vijf Nederlanders is verminderd zelfredzaam, bijvoorbeeld omdat ze ouder, ziek, gehandicapt of zwanger zijn. In een noodsituatie lopen zij meer risico om gewond te raken dan andere mensen.

Het Rode Kruis wil deze kwetsbare mensen helpen. Dit doen we door het organiseren van lokale activiteiten. Bijvoorbeeld de cursus ‘Sterk door je Netwerk’. Hierin leer je contact te maken in de buurt.

Het Rode Kruis helpt. In sommige plaatsen komen onze vrijwilligers bij je langs om te kijken hoe je je huis veiliger kunt maken. En we organiseren contactcirkels en workshops over de risico’s in en om het huis. Voer hier je postcode in en check wat er in jouw buurt te doen is.

2.000

mensen worden ondersteund bij risico’s in en om het huis

Het Rode Kruis bij jou in de buurt

Loading

Hulp slachtoffers mensenhandel

Jaarlijks doen in Nederland honderden slachtoffers van mensenhandel aangifte. Een gebrek aan sociaal netwerk, een onzekere verblijfstatus en taalproblemen maakt ze veelal extra kwetsbaar. Speciaal getrainde Rode Kruis-vrijwilligers bieden hulp in Nederland door deze mensen individueel te begeleiden.

Bijzondere vakanties

Geniet van een bijzondere vakantie

Hoe vier je vakantie wanneer je als gevolg van een ziekte of handicap niet meer zelfstandig kunt reizen? Dan ga je mee met de bijzondere vakanties van het Rode Kruis. Al 60 jaar verzorgt het Rode Kruis onvergetelijke reizen. Geniet van de sfeervolle omgeving van landgoed IJsselvliedt of maak een heuse cruise met de J. Henry Dunant.

60

jaar verzorgt het Rode Kruis bijzondere vakanties.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×