Opvang bij evacuatie

Stel dat je je huis uit moet doordat er een gaslek is geconstateerd in je flat of doordat de rivier die langs je dorp stroomt, buiten zijn oevers dreigt te raken. Of er is brand uitgebroken en iedereen in het gebouw moet geëvacueerd worden. Dat er dan Rode Kruis-vrijwilligers voor je klaar staan die je helpen, is een fijne wetenschap. Toch?

Ready2Help

Als Ready2Helper steek je de handen uit de mouwen als er bij jou in de buurt nood aan de man is. Zo kan het zijn dat je zandzakken gaat vullen en plaatsen bij een dreigende dijkdoorbraak. Of je krijgt het verzoek om rampgebieden in kaart te brengen daags voor een ramp plaatsvindt. Je hebt geen training nodig en zit nergens aan vast.

Goed voorbereid

Weet jij wat je moet doen tijdens een noodsituatie?

Het Rode Kruis helpt mensen tijdens noodsituaties. En we zorgen ervoor dat jij jezelf en anderen kunt helpen. Dit noemen we Goed voorbereid zijn. Goed voorbereid zijn kan een ramp niet voorkomen, maar het geeft je wel vertrouwen om er mee om te gaan.

Districten en afdelingen van het Rode Kruis organiseren in heel Nederland verschillende lokale activiteiten. Hiermee leren we mensen hoe ze noodsituaties voorkomen en de gevolgen ervan verkleinen. We organiseren bijvoorbeeld workshops over voorbereiding op noodsituaties. Of een vrijwilliger komt langs om te kijken hoe je je huis veiliger maakt. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid.

2.000

mensen worden ondersteund bij risico’s in en om het huis

Wat te doen bij onweer

Wat te doen bij een aanslag

Goed voorbereid

Hoe kun je vallen voorkomen?

Elke 5 minuten bezoekt iemand in Nederland de Spoedeisende Hulp door een valongeluk. Vallen komt helaas vaak voor en kan zeer vervelende gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om de kans op een val zo veel mogelijk te verkleinen. Weet wat de risico’s zijn en volg onze tips om vallen te voorkomen. Gebruik onze nieuwe checklist om direct te zien welke aanpassingen jij kunt doen om jouw huis veiliger te maken.

108.000

65-plussers op de Spoedeisende Hulp in 2018

Opsporing en ondersteuning

Ben je op de vlucht geslagen door oorlog of natuurgeweld en weet je nu niet waar je familieleden zijn? Misschien kan het Rode Kruis je helpen hen weer op te sporen. Samen met andere Rode Kruis-verenigingen brengen we ook vaak berichten naar familie in conflict- en rampgebieden.

Ondersteuningen ongedocumenteerde migranten

Het Rode Kruis helpt ongedocumenteerde migranten om hun gezondheid op een effectieve manier te beschermen. Dat doen we samen met andere hulp- en zorg verlenende organisaties.

Het Rode Kruis bij jou in de buurt

Loading

Hulp slachtoffers mensenhandel

Jaarlijks doen in Nederland honderden slachtoffers van mensenhandel aangifte. Een gebrek aan sociaal netwerk, een onzekere verblijfstatus en taalproblemen maakt ze veelal extra kwetsbaar. Speciaal getrainde Rode Kruis-vrijwilligers bieden hulp in Nederland door deze mensen individueel te begeleiden.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×