Opvang bij evacuatie

Stel dat je je huis uit moet doordat er een gaslek is geconstateerd in je flat of doordat de rivier die langs je dorp stroomt, buiten zijn oevers dreigt te raken. Of er is brand uitgebroken en iedereen in het gebouw moet geëvacueerd worden. Dat er dan Rode Kruis-vrijwilligers voor je klaar staan die je helpen, is een fijne wetenschap. Toch?

Ready2Help

Als Ready2Helper steek je de handen uit de mouwen als er bij jou in de buurt nood aan de man is. Zo kan het zijn dat je zandzakken gaat vullen en plaatsen bij een dreigende dijkdoorbraak. Of je krijgt het verzoek om rampgebieden in kaart te brengen daags voor een ramp plaatsvindt. Je hebt geen training nodig en zit nergens aan vast.

EHBO

Vergroot jij jouw kennis van EHBO?

Wanneer iemand een bloedneus heeft, gestoken is door een wesp of zelfs een hartstilstand heeft, weet jij dan wat je moet doen? Als jij meer weet van EHBO, help jij andere mensen beter wanneer dat nodig is, en red je zelfs levens. Volg een EHBO-cursus van het Rode Kruis bij jou in de buurt en leer hoe je eerste hulp verleent. Of download de gratis EHBO-app, waarin je direct vindt wat je moet doen bij veelvoorkomende kwalen.

3,2%

van de Nederlanders heeft een EHBO-diploma

Opsporing en ondersteuning

Ben je op de vlucht geslagen door oorlog of natuurgeweld en weet je nu niet waar je familieleden zijn? Misschien kan het Rode Kruis je helpen hen weer op te sporen. Samen met andere Rode Kruis-verenigingen brengen we ook vaak berichten naar familie in conflict- en rampgebieden.

Goed voorbereid

Wat te doen bij hitte?

Zonnige dagen, warme nachten. Door klimaatverandering merken we dat we meer zonnige dagen hebben en dat die zonnige dagen ook warmer zijn dan gemiddeld. Heel fijn natuurlijk, maar het heeft ook een keerzijde. Ben jij voorbereid op de hitte?

200

mensen per week overlijden meer tijdens een hittegolf

Wat te doen bij onweer

Wat te doen bij een aanslag

Zelfredzaamheid

Kwetsbare mensen helpen zich staande te houden

Eén op de vijf Nederlanders is verminderd zelfredzaam, bijvoorbeeld omdat ze ouder, ziek, gehandicapt of zwanger zijn. In een noodsituatie lopen zij meer risico om gewond te raken dan andere mensen.

Het Rode Kruis wil deze kwetsbare mensen helpen. Dit doen we door het organiseren van lokale activiteiten. Bijvoorbeeld de cursus ‘Sterk door je Netwerk’. Hierin leer je contact te maken in de buurt.

Het Rode Kruis helpt. In sommige plaatsen komen onze vrijwilligers bij je langs om te kijken hoe je je huis veiliger kunt maken. En we organiseren contactcirkels en workshops over de risico’s in en om het huis. Voer hier je postcode in en check wat er in jouw buurt te doen is.

2.000

mensen worden ondersteund bij risico’s in en om het huis

Het Rode Kruis bij jou in de buurt

Loading

Hulp slachtoffers mensenhandel

Jaarlijks doen in Nederland honderden slachtoffers van mensenhandel aangifte. Een gebrek aan sociaal netwerk, een onzekere verblijfstatus en taalproblemen maakt ze veelal extra kwetsbaar. Speciaal getrainde Rode Kruis-vrijwilligers bieden hulp in Nederland door deze mensen individueel te begeleiden.

Bijzondere vakanties

Geniet van een bijzondere vakantie

Hoe vier je vakantie wanneer je als gevolg van een ziekte of handicap niet meer zelfstandig kunt reizen? Dan gaat u mee met een zogenaamde Bijzondere Vakantie. Het Rode Kruis heeft na zestig jaar de uitvoering van deze vakanties overgedragen aan andere organisaties. Het mooie is dat u nog steeds kunt genieten van een Bijzondere Vakantie. Lees verder om te zien bij welke organisaties u terecht kunt.

60

jaar verzorgde het Rode Kruis bijzondere vakanties.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×