Opvang bij evacuatie

Stel dat je je huis uit moet doordat er een gaslek is geconstateerd in je flat of doordat de rivier die langs je dorp stroomt, buiten zijn oevers dreigt te raken. Of er is brand uitgebroken en iedereen in het gebouw moet geëvacueerd worden. Dat er dan Rode Kruis-vrijwilligers voor je klaar staan die je helpen, is een fijne wetenschap. Toch?

Ready2Help

Als Ready2Helper steek je de handen uit de mouwen als er bij jou in de buurt nood aan de man is. Zo kan het zijn dat je zandzakken gaat vullen en plaatsen bij een dreigende dijkdoorbraak. Of je krijgt het verzoek om rampgebieden in kaart te brengen daags voor een ramp plaatsvindt. Je hebt geen training nodig en zit nergens aan vast.

Goed voorbereid

Wat te doen bij storm?

Het voorjaar brengt onstuimig weer met zich mee. De temperatuur wisselt flink, het regent hevig en het kan flink stormen. Storm kan gevaarlijke situaties opleveren, vooral als je deelneemt aan het verkeer. Gelukkig is het mogelijk om je voor te bereiden op storm om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe je dat doet? Check hier hoe je veilig blijft als het stormt.

50 miljoen

euro gemiddeld bedraagt stormschade jaarlijks in Nederland

Opsporing en ondersteuning

Ben je op de vlucht geslagen door oorlog of natuurgeweld en weet je nu niet waar je familieleden zijn? Misschien kan het Rode Kruis je helpen hen weer op te sporen. Samen met andere Rode Kruis-verenigingen brengen we ook vaak berichten naar familie in conflict- en rampgebieden.

Goed voorbereid

Weet jij wat je moet doen tijdens een noodsituatie?

In een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt jou en de ander je voor te bereiden zodat je weet wat je moet doen en problemen kunt voorkomen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Wat doe jij in geval van nood?

Districten en afdelingen van het Rode Kruis organiseren in heel Nederland verschillende lokale activiteiten. Hiermee helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Het Rode Kruis helpt. In sommige plaatsen komen onze vrijwilligers bij je langs om te kijken hoe je je huis veiliger kunt maken. En we organiseren contactcirkels en workshops over de risico’s in en om het huis. Voer hier je postcode in en check wat er in jouw buurt te doen is.

2.000

mensen worden ondersteund bij risico’s in en om het huis

Wat te doen bij onweer

Wat te doen bij een aanslag

Het Rode Kruis bij jou in de buurt

Loading

Hulp slachtoffers mensenhandel

Jaarlijks doen in Nederland honderden slachtoffers van mensenhandel aangifte. Een gebrek aan sociaal netwerk, een onzekere verblijfstatus en taalproblemen maakt ze veelal extra kwetsbaar. Speciaal getrainde Rode Kruis-vrijwilligers bieden hulp in Nederland door deze mensen individueel te begeleiden.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×