Word vrijwilliger Doneer
Rode Kruis hulpverlener bij corona teststraat

Volg je hart, kom helpen!

Welke vrijwilligersvacature past bij jou?

In Nederland zetten ruim 15.000 enthousiaste vrijwilligers en zo’n 106.000 Ready2Helpers zich in voor het Rode Kruis. Ze bieden hulp en ondersteuning waar nodig is. Dit doen ze bijvoorbeeld:

 • Kleine en grote calamiteiten
  Rode Kruis-vrijwilligers ondersteunen hulpdiensten bij bijvoorbeeld een brand of treinongeluk. Ze verzorgen dan lichtgewonde slachtoffers en vangen mensen op.
 • Festivals en evenementen
  Onze EHBO’ers en zorgprofessionals van de Medische Dienst staan paraat om bezoekers te helpen en ze ondersteunen organisatoren bij logistiek en communicatie.
 • Opvang van vluchtelingen
  Onze vrijwilligers helpen bij de opvang van vluchtelingen. Bijvoorbeeld door kleding uit te delen of een luisterend oor te bieden.
 • De coronacrisis
  Tijdens de coronacrisis komen onze vrijwilligers volop in actie. Ze ondersteunen de zorg, helpen bij het vaccineren en geven voedselhulp.

Wil jij ook helpen? Vind een vacature die bij jou past en meld je aan!

vrijwilligers helpen bij de marathon rotterdam

Uitgelicht: word eerstehulpverlener!

Help jij een sporter om de finish te halen tijdens een hardloopevenement? Kun jij iemand geruststellen bij een zonnesteek op een festival? Of wil jij er zijn voor een vluchteling die onwel wordt in een opvangcentrum?

Word eerstehulpverlener bij het Rode Kruis! Je verleent dan samen met je collega’s EHBO op allerlei locaties, zoals evenementen of opvangcentra voor vluchtelingen. Uiteraard krijg je eerst een EHBO-opleiding aangeboden. Iets voor jou?

Meld je aan
Geen berichten gevonden