Word vrijwilliger Doneer

Speciale EHBO-snelcursus voor Scouting Nederland

Geplaatst op 27 juli 2017

Het Rode Kruis heeft een speciale snelcursus EHBO ontwikkeld voor Scouting Nederland. Hierin wordt geleerd wat te doen bij de meest voorkomende ongevallen bij Scoutingactiviteiten. Dat zijn: de bloedneus, onderkoeling, oververhitting, insectensteken en tekenbeten. Komend jaar gaat het Rode Kruis vrijwilligers van Scouting Nederland EHBO-les geven. Er wordt gekeken of het in de toekomst ook mogelijk is om jeugdleden deze cursus aan te bieden.

De snelcursus bestaat uit een online cursus van twee van uur, die thuis op de computer kan worden gedaan. Daarna volgt twee uur praktijkles, waarin de vaardigheden geoefend worden. Naast de genoemde scoutingsletsels worden ook de volgende meest voorkomende ongevallen behandeld: bewusteloosheid, verslikking, huidwonden, bloedingen, brandwonden, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel en vergiftiging. Deelnemers aan de snelcursus ontvangen na afloop een officieel Rode Kruis EHBO-certificaat.

Scouting Nederland is blij met de speciale snelcursus. Fedde Boersma, directeur van Scouting Nederland: “Scouting Nederland vindt het belangrijk dat scouts veilig met hun jeugdleden omgaan en hierin ook getraind kunnen worden. Dankzij deze samenwerking met het Rode Kruis kunnen we dit nu realiseren. Zo zorgen we voor een veilige omgeving voor onze jeugdleden, waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis: “Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen in Nederland EHBO kan verlenen. Bij Scouting Nederland zijn veel vrijwilligers actief en heel veel jonge scouts; zo’n 110.000 mensen in totaal. Die willen we heel graag EHBO-kennis meegeven. We hebben dan ook geen moment getwijfeld toen Scouting Nederland ons vroeg om een speciale snelcursus te ontwikkelen.”

Over Scouting NL

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Voor meer informatie: www.scouting.nl

Over het Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat sinds 1867 en maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging. Deze staat voor directe hulp aan mensen in nood: in conflictgebieden, na rampen en in eigen land. Met meer dan 17 miljoen vrijwilligers wereldwijd is de hulporganisatie altijd direct ter plaatse. Jaarlijks wordt aan 216 miljoen mensen hulp verleend. Het Rode Kruis streeft naar meer EHBO-kennis voor alle Nederlanders, want EHBO-kennis is voor iedereen van levensbelang. De organisatie heeft de gratis Rode Kruis-EHBO app ontworpen, die instructies geeft wat te doen bij een ongeval.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten