Word vrijwilliger Doneer

Vijf online klimaatsessies om niet te missen op 9 en 10 september

Geplaatst op 08 september 2020

Op woensdag 9 en donderdag 10 september 2020 organiseert het Internationale Rode Kruis een grootschalige klimaatconferentie. De conferentie is dit jaar online en gratis toegankelijk voor publiek. Tijdens de Climate:Red Summit kun je meer dan tweehonderd virtuele sessies bijwonen over klimaatgerelateerde onderwerpen. Luister naar gerenommeerde sprekers, stel vragen aan experts, neem deel aan discussies of doe een virtuele tour. Waar moet je bij zijn? In dit artikel vind je vijf interessante sessies om je direct voor aan te melden.

1. Opening met de directeur van het Internationale Rode Kruis en prins Charles

Woensdag 9 september 12.00 – 12.20 uur: Official opening and welcoming remarks from the IFRC President Francesco Rocca en 12.20 – 12.30 uur: His Royal Highness the Prince of Wales
Francesco Rocca is het hoofd van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC) en verzorgt de officiële opening van de conferentie. Hij gaat daarbij in op de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat. Aansluitend houdt de Britse prins Charles een korte toespraak. Hij is voorzitter van het Britse Rode Kruis en besteedt in die rol veel aandacht aan duurzaamheid.

2. De klimaatcrisis en migratie

Woensdag 9 september 15.30 – 17.00 uur: Migration, displacement and the climate crisis
Eilanden die in zee verdwijnen of vruchtbare grond die langzaam in een woestijn verandert: door klimaatverandering kunnen gebieden onbewoonbaar worden. Daarmee kan verandering van het klimaat invloed hebben op migratie. In deze discussie wordt ingezoomd op de uitdagingen die dit met zich mee kan brengen.

3. De impact van klimaatoplossingen simuleren

Woensdag 9 september 15.30 – 17.00 Own your future: Explore the Impact of Climate Change Solutions using the En-ROADS Simulator
Liever praktischer aan de slag op woensdagmiddag? Zoek dan uit welke impact jouw klimaatoplossing heeft op de wereldwijde opwarming. Tijdens deze workshop wordt de En-ROADS Climate Solutions Simulator ingezet, een speciaal computermodel dat de impact van klimaatoplossingen visueel maakt. Zo wordt zichtbaar hoe verschillende maatregelen de wereldwijde opwarming beïnvloeden.

4. Voorbereiden op natuurrampen

Donderdag 10 september 9.00 – 10.30 uur: Scaling-up Anticipatory Humanitarian Action: More. Better. Together.
Als een natuurramp een ravage aanricht, sturen we geld, mensen en middelen naar een land om de bewoners te helpen en de schade te herstellen. Maar veel klimaatgerelateerde rampen kunnen we voorspellen. We kunnen daarom ook vooraf actie ondernemen om te voorkomen dat natuurgeweld een onnodig grote impact heeft. In deze paneldiscussie wordt besproken hoe preventieve hulp de impact van klimaatgerelateerde rampen kan beperken.

5. Afsluitend panel met prinses Margriet

Donderdag 10 september 17.30 – 19.00 uur: Closing panel: Creating the future we choose
Hoe beginnen we vandaag aan een betere toekomst en wat is de rol van vrouwen en jongeren in het teweegbrengen van veranderingen? Prinses Margriet gaat in gesprek met enkele vooraanstaande vrouwen uit de wereld van de klimaatverandering, waaronder de Finse minister van Milieu en Klimaatverandering. Tijdens deze sessie wordt ook teruggeblikt op de belangrijkste bevindingen van de klimaatconferentie.

Deelnemen?

De klimaatconferentie van het Internationale Rode Kruis is volledig online en gratis toegankelijk voor publiek. Je kunt je aanmelden voor de conferentie via onderstaande knop. Je vindt hier ook het complete programma van de Climate:Red Summit.

Wil je meer weten over Hulp wereldwijd?