Word vrijwilliger Doneer

Dringend hulp nodig voor Marokko

Op 8 september is Marokko getroffen door een zware aardbeving. Er is enorme schade, bijna 3000 mensen zijn overleden en het aantal gewonden is groot. Het Internationale Rode Kruis heeft ingeschat dat er zo’n 105 miljoen euro nodig is om de hulp te kunnen leveren die het land na deze aardbeving nodig heeft. 

Het Rode Kruis in Marokko (de Marokkaanse Rode Halve Maan) is ter plekke om te helpen. Onze hulpverleners komen in actie met eerste hulp, medische zorg en psychosociale hulp. Ook helpen we met het vervoeren van gewonden. Het Rode Kruis opent Giro 6868 om de slachtoffers te steunen. Help jij mee? Je kunt doneren op Giro 6868, via onderstaande button of door een bedrag over te maken naar IBAN-nummer NL83INGB0000006868.

 

Doe een donatie Lees meer

Giro 6868

Draag bij aan de hulpverlening in Marokko

Rode Kruis service

Steun de slachtoffers in Libië

Na de verwoestende aardbeving in Marokko is er nu hartverscheurend nieuws uit Libië. Storm Daniel nam het leven van duizenden mensen en 10.000 mensen raakten vermist. De overstromingen aan de oostkust van Libië zorgen voor een enorme ravage. De storm verwoestte huizen, dammen braken door en straten staan onder water.

De Libische Rode Halve Maan, zo heet het Rode Kruis in Libië, is met man en macht bezig met hulpverlening aan de slachtoffers. Ze bieden medische zorg, voeren reddingsoperaties uit en helpen gezinnen bij evacuaties uit het rampgebied. De mensen in Libië hebben je hulp hard nodig. Hiervoor hebben wij gironummer 7447 geopend. Doneren kan via de website van het Rode Kruis of via IBAN-nummer NL67INGB0000007447.

Doe een donatie Lees verder

Giro 7447

Draag bij aan de hulpverlening in Libië

overstromingen Libië

Nieuwsberichten

Onze hulp aan slachtoffers van het geweld in Soedan

De straten in Soedan zijn veranderd in slagvelden. Burgers worden hierbij het hardst geraakt. Zij zijn fysiek en mentaal uitgeput. Er is een groot tekort aan eten en drinken, en veel ziekenhuizen zitten al wekenlang zonder elektriciteit, brandstof, medische voorraden en water. De menselijke tol groeit met de dag. Het Rode Kruis helpt met medische en humanitaire hulp.

Doneer Onze hulp
Wat eten we vandaag lege koelkast voedselhulp in Nederland Rode Kruis

Meer voedselhulp nodig in Nederland

Een warme maaltijd mag voor niemand een probleem zijn. Toch is bij steeds meer mensen in Nederland de koelkast leeg. Met jouw steun kan het Rode Kruis zijn voedselhulp uitbreiden. We geven boodschappenkaarten aan mensen die dit het hardst nodig hebben, maar nu buiten de boot vallen.

Help jij mee met een gift? Voor €17,50 kan iemand al zeven warme maaltijden maken.

Ik wil helpen Wat we doen
Rode Kruis aardbeving hulp

We zijn er voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Nog steeds ligt het leven van miljoenen mensen in Turkije en Syrië in puin. Het Rode Kruis helpt de slachtoffers van de aardbeving. Zo vangen we bijvoorbeeld mensen op die alles zijn kwijtgeraakt.

Doe een donatie Zo helpen we
rodekruishulplijn

Hulp nodig? Het Rode Kruis staat voor je klaar!

Heb jij hulp, advies of een luisterend oor nodig? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn!

Waarvoor kun je ons bijvoorbeeld benaderen?
– Bij een praktisch probleem, bijvoorbeeld als je zelf niet naar buiten kunt om boodschappen te doen.
– Als je een luisterend oor nodig hebt.
– Als je vluchteling bent en vragen hebt over je verblijf in Nederland.

Voor Nederlandstaligen:
Bel 070 44 55 678 (ma t/m vr 9.00 tot 17.00 uur)

Voor anderstaligen:
Stuur via WhatsApp een (voice-)bericht naar +31 6 28 52 09 83 (dagelijks 9.00 tot 21.00 uur). Er wordt dan contact met je opgenomen in de eigen taal. Deze service is beschikbaar in: Turks, Marokkaans-Arabisch, Tamazight (Berbers), Frans, Spaans, Portugees, Chinees (Kantonees en Mandarijn) en Engels.

Voor vluchtelingen uit Oekraïne:
Stuur een WhatsApp-bericht naar +31 6 48 15 80 53 (dagelijks 9.00 – 21.00 uur). Deze service is beschikbaar in de volgende talen: Oekraïens, Russisch en Engels.

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail