Hulp Nederland

In Nederland staan bijna 21.000 vrijwilligers paraat om in actie te komen bij rampen of ongelukken, om EHBO te verlenen op evenementen of kwetsbare mensen voor te bereiden op noodsituaties.

Hulp wereldwijd

Medewerkers en vrijwilligers verlenen wereldwijd hulp na natuurrampen en bij conflicten. De hulpverleners komen uit de regio en zijn direct ter plekke om de meest kwetsbare mensen te helpen.

Nieuws

Help de mensen uit Venezuela

Stel je voor dat het goedkoper is om je billen af te vegen met geld dan met wc-papier. Dat een glas sinaasappelsap in jouw land 500 dollar kost. Dat insuline en antibiotica nergens te krijgen zijn. Wat doe je dan als je kind suikerziekte heeft? Of als je vrouw moet bevallen?

Dan ga je op zoek naar voedsel en medicijnen. Miljoenen Venezolanen hebben dat inmiddels gedaan. Steeds meer van hen komen terecht op de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. Waar ze in voortdurende angst leven en zelf moeten uitzoeken hoe ze aan eten en onderdak komen.

3,4 miljoen Venezolanen zijn naar buurlanden als Colombia en Peru getrokken. Lopend. Een lange tocht die veel van hen op teenslippers afleggen. Hun schoenen hebben ze onderweg moeten verkopen, of zijn gestolen terwijl ze sliepen langs de kant van de weg. Uitbuiting, seksueel misbruik en geweld zijn aan de orde van de dag. Wanhoop en honger ook.

We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten. We moeten ze helpen. Help mee. Geef op giro 5125.

3,4 mln

Venezolanen hebben hun land verlaten

Campagne

Syrië: acht jaar later. Wat nu?

Acht jaar na het uitbreken van de oorlog in Syrië, is er eindelijk minder geweld in het land. Met het einde van de oorlog in zicht staan Syriërs daardoor voor een keuze: op de plek blijven waar ze al jaren veilig verblijven of terug naar de plek die ze ooit thuis noemden?

Van hun land is na acht jaar oorlog niet veel meer over. De huizen zijn zwaar beschadigd of zelfs compleet verdwenen. Mensen die voorheen zelfvoorzienend waren, zijn nu afhankelijk van humanitaire hulp. Schoon drinkwater, elektriciteit, medische zorg en onderwijs zijn er nauwelijks meer. De economie ligt in duigen en betaald werk is er amper.

De keus om wel of niet terug te keren naar huis is lastig. Zowel voor de Syriërs die naar Europa vluchtten als voor hen die in de regio opgevangen zijn of, zoals de meerderheid, in Syrië zelf.

1,5 mln

ontheemde mensen in Syrië keren dit jaar naar schatting terug naar huis

Ready2Help

Duizenden Nederlanders stropen de mouwen op bij een calamiteit. Meld je ook aan bij ons burgerhulpnetwerk.

Evenementenhulpverlener

Blaren prikken op de Vierdaagse, een verzwikte enkel verbinden op de Parade. Lijkt evenementenhulpverlener jou wel wat? Meld je aan als onze nieuwe vrijwilliger.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×