Rode Kruis-podcast

Hoe delen we ons leven in, wat voor invloed heeft de coronacrisis op je gezin en welke zorgen kunnen we wegnemen?

In de podcast “In Quarantaine” praat Humberto Tan met Nederlanders die de hulp inriepen van het Rode Kruis. Tijdens de eerste dagen van de coronacrisis wordt de Rode Kruis Hulplijn duizenden keren gebeld. Coördinator Faiza vertelt in de eerste aflevering van de podcast “In Quarantaine” hoe ze een luisterend oor biedt aan bellers die in tranen zijn en hulplijn-beller Edwin vertelt over zijn zieke vader.

Of beluister via Spotify aflevering 1, aflevering 2 en aflevering 3 van de podcast “In Quarantaine”.

Wil je meer luisteren?

Eerder verscheen in de Rode Kruis-podcast de aflevering waarin gastpresentator Sacha de Boer praat met programmamaker Floortje Dessing. Zij reisde met het Rode Kruis mee naar crisisgebied. Hoe beleefde zij de crisis en hulpverlening waar ze ooggetuige van was? “Ik had het niet eens aan mijn ouders verteld dat ik terugging naar Jemen.”

Of beluister de podcast via Spotify, SoundCloud of Apple Podcasts.

Rode Kruis podcast

Geen ramp is hetzelfde. Humanitaire crises ontstaan door oorlogen, epidemieën of natuurrampen in de vorm van aardbevingen, orkanen, overstromingen en droogte. Hulpverleners van het Rode Kruis zitten overal en proberen overal slachtoffers op de meest praktische en passende manieren te helpen. En dat allemaal zo snel mogelijk.

In Crisis in je Hoofd, de eerste aflevering van de  Rode Kruis-podcast, praat gastpresentator Sacha de Boer met mensen die met het Rode Kruis meereisden naar crisisgebied. Hoe beleefden zij de crisis en hulpverlening waar ze ooggetuige van waren?

Of beluister de podcast via Spotify, SoundCloud of Apple Podcasts.

Aflevering 1: Crisis In Je Hoofd –
Gast: Floortje Dessing – SPOTIFY

Aflevering 1: Crisis In Je Hoofd –
Gast: Floortje Dessing – SOUNDCLOUD

Aflevering 1: Crisis In Je Hoofd –
Gast: Floortje Dessing – iTUNES

Floortje Dessing terug naar Jemen

Programmamaker Floortje Dessing ging voor de tweede keer naar het door rampen geteisterde Jemen, het land waar ze in 2017 dagenlang in een kelder schuilde toen er gevechten uitbraken. Ze vertelt erover in Kruisgesprek, de nieuwe podcast van het Rode Kruis. “Ik had het niet eens aan mijn ouders verteld dat ik terugging naar Jemen.”

3

mogelijkheden voor luisteren podcast: Spotify, YouTube, SoundCloud

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×