Vacature

Word vrijwilliger in Friesland

Het Nederlandse Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Nederland. Ook tijdens de coronapandemie staan we klaar om te helpen waar dat nodig is. Vanaf het begin van de coronacrisis draaien onze hulpverleners overuren om de meest kwetsbaren te helpen en zorgpersoneel te ondersteunen. We zoeken enthousiaste vrijwilligers in regio Friesland die ons daarbij kunnen helpen.

Wat ga je doen?

Als EHBO-vrijwilliger verleen je – indien nodig – Eerste Hulp op de vaccinatielocaties. Je kan gevraagd worden om een verpleegkundige te assisteren, aanwezig te zijn in de wachtruimte en je helpt met hand en span diensten (o.a. prikplek dicht drukken, rolstoel duwen). Voor deze functie is een EHBO-diploma vereist. Ben je niet in het bezit van een EHBO-diploma? Geen probleem! Dan kun je die bij het Rode Kruis makkelijk behalen.

Spreekt dit je aan, en ben je minimaal vier uur aaneengesloten per week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wie zoeken wij?

  • je behandelt anderen met respect en je gaat vertrouwelijk om met informatie;
  • je neemt de tijd en biedt een luisterend oor;
  • je houdt rekening met de gevoelens van anderen en toont begrip;
  • je spreekt rustig en verstaanbaar en je controleert of de ander jou begrijpt

Wat bieden wij?

  • als vrijwilliger verricht je zinvol en verantwoordelijk werk. Het Rode Kruis zorgt voor de noodzakelijke training en begeleiding en voor een uitdagende omgeving waarin jouw inbreng welkom is.
  • tijdens het uitvoeren van je taken ben je via het Rode Kruis aanvullend verzekerd en je krijgt volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen.

Zin in deze uitdaging? Meld je nu aan!

Meld je aan

Direct een vraag stellen over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in Friesland? Stuur dan een mail naar Janet Terpstra via jterpstra@rodekruis.nl.

X
- Enter Your Location -
- or -
×