Coronavirus wereldwijd

Een mondkapje op in de supermarkt, niet bij je vrienden op bezoek mogen en zorgen over zieke geliefden: het coronavirus raakt iedereen. Maar wat als je nu ook nog in een land woont waar alle ziekenhuizen zijn gebombardeerd? Of als je in een vluchtelingenkamp woont waar je niet je handen kunt wassen? En wat als je letterlijk geen cent meer over hebt, en je niet aan eten kunt komen?

Het coronavirus golft over de hele globe en maakt overal ter wereld slachtoffers. Hulpverleners van het Rode Kruis werken met man en macht om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan en de gezondheidszorg te ondersteunen. Ze geven voorlichting, helpen bij het vervoer van patiënten in ambulances en delen hulpgoederen uit aan mensen in quarantaine.

Conflict in Syrië

Syrië kampt met de ergste economische crisis sinds de start van de burgeroorlog in 2011. Armoede en honger waren al de dagelijkse realiteit voor miljoenen Syriërs. Als gevolg van de coronacrisis zijn nog eens honderdduizenden mensen extra in de problemen gekomen.

Mensen in het hele land hebben meer dan ooit behoefte aan onafhankelijke humanitaire hulp. Ze moeten zien te overleven met weinig voedsel en een gebrek aan schoon drinkwater en medische zorg.

Aardbevingen en tsunami op Sulawesi

In september 2018 werd het Indonesische eiland Sulawesi getroffen door twee zware aardbevingen en een tsunami. Direct na de ramp deelde het Indonesische Rode Kruis noodhulpgoederen uit zoals dekzeilen, medicijnen en schoon drinkwater.

De hulporganisaties achter Giro555 startten de Nationale Actie ‘Nederland helpt Sulawesi’. Daarbij kwam € 15,6 miljoen binnen.

Voorbereiding op rampen

Natuurrampen zijn niet altijd te voorkomen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat natuurgeweld geen ramp wordt en de impact zoveel mogelijk beperken. Zo bespaart een goede voorbereiding op rampen niet alleen geld, maar vooral ook levens.

Alle projecten van het Nederlandse Rode Kruis zien?

Jij en honderdduizenden anderen maken ons werk mogelijk. Als structurele donateur of doordat je incidenteel een campagne steunt. Daarom is het voor ons belangrijk om duidelijk en helder te zijn over ons werk in het buitenland. Over projecten die goed gaan, maar ook over projecten die niet gaan zoals we het zouden willen.

Hieronder kun je alle projecten vinden waar het Nederlandse Rode Kruis zich voor inzet. Deze zijn weergegeven in het Engels. Over de extra toegelichte projecten kun je lezen in het Nederlands.

Hulp wereldwijd

Open Data – IATI

In OpenData staan alle lopende projecten van het Rode Kruis. Wij werken maandelijks aan uitbreiding van deze informatie.  Hiervoor gebruiken wij de International Aid Transparency Initiative (IATI) standaard. Informatie over deze standaard is te vinden op de IATI-website: http://iatistandard.org.

Ons open informatie beleid geeft aan welke informatie te vinden is in de open data publicatie (xml) en hoe deze te interpreteren.

Keurmerken

De internationale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis voldoet onder andere aan de volgende keurmerken en certificaten:
CBF
ECHO Partnership Certificaat
ISO – PARTOS 9001 Certificaat

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×