Coronavirus wereldwijd

Het nieuwe coronavirus (Covid-19) dook in december 2019 op in China. Het sloeg al snel over naar andere landen, ook buiten Azië. Inmiddels is het virus wereldwijd verspreid en zijn miljoenen mensen besmet.

Hulpverleners van het Rode Kruis werken met man en macht om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan en de gezondheidszorg te ondersteunen. Ze geven voorlichting, helpen bij het vervoer van patiënten in ambulances en delen hulpgoederen uit aan mensen in quarantaine.

Conflict in Syrië

Syrië kampt met de ergste economische crisis sinds de start van het conflict. Armoede en honger waren al de dagelijkse realiteit voor miljoenen Syriërs. Als gevolg van de coronacrisis komen daar nu nog eens honderdduizenden nieuwe mensen bij.

Mensen in het hele land hebben meer dan ooit behoefte aan onafhankelijke humanitaire hulp. Ze moeten zien te overleven met weinig voedsel en een gebrek aan schoon drinkwater en medische zorg.

Aardbevingen en tsunami op Sulawesi

Het Indonesische eiland Sulawesi is getroffen door twee aardbevingen en een tsunami.  Direct na de ramp deelde het Indonesische Rode Kruis noodhulpgoederen uit zoals dekzeilen, medicijnen en schoon drinkwater.

De hulporganisaties achter Giro555 starten de Nationale Actie ‘Nederland helpt Sulawesi’. Ruim 15,6 miljoen euro komt binnen op Giro555. 

Voorbereiding op rampen

Natuurrampen zijn niet altijd te voorkomen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat natuurgeweld geen ramp wordt en de impact zo veel mogelijk beperken. Een slimme investering om de ramp te voorkomen bespaart niet alleen geld, maar vooral ook levens.

Alle projecten van het Nederlandse Rode Kruis zien?

Jij en honderdduizenden anderen maken ons werk mogelijk. Als structurele donateur of doordat je incidenteel een campagne steunt. Daarom is het voor ons belangrijk om duidelijk en helder te zijn over ons werk in het buitenland. Over projecten die goed gaan, maar ook over projecten die niet gaan zoals we het zouden willen.

Hieronder kun je alle projecten vinden waar het Nederlandse Rode Kruis zich voor inzet. Deze zijn weergegeven in het Engels. De extra toegelichte projecten kun je lezen in het Nederlands.

Hulp wereldwijd

Open Data – IATI

In OpenData staan alle lopende projecten van het Rode Kruis. Wij werken maandelijks aan uitbreiding van deze informatie.  Hiervoor gebruiken wij de International Aid Transparency Initiative (IATI) standaard. Informatie over deze standaard is te vinden op de IATI-website: http://iatistandard.org.

Ons open informatie beleid geeft aan welke informatie te vinden is in de open data publicatie (xml) en hoe deze te interpreteren.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×