Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Voorbereiding op rampen Rode Kruis Prinses Margriet Fonds

Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds

​Overstromingen, extreme droogte en orkanen, ze komen steeds vaker voor in dezelfde, kwetsbare gebieden en raken vaak dezelfde, kwetsbare mensen. Keer op keer raken huizen beschadigd, gaan oogsten verloren en worden gezinnen uit elkaar gerukt door verlies van dierbaren. 

Natuurrampen zijn helaas niet te voorkomen. Wel kunnen we de gevolgen beperken. Daarom heeft het Rode Kruis het Prinses Margriet Fonds opgericht. Met steun van het fonds is het Rode Kruis al actief vóórdat een ramp plaatsvindt. Dat doen wij door preventieve en innovatieve projecten te steunen die mensen beter beschermen en voorbereiden.

Zo kan een waarschuwingssysteem en evacuatieplan al veel dodelijke slachtoffers voorkomen. En door huizen op palen te zetten, worden mensen dag en nacht beschermd tegen overstromingen.

Directe hulp na een ramp is noodzakelijk, maar niet genoeg.  Een gift aan het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds helpt levens redden en schade en leed voorkómen. Waarom wachten met hulp totdat de ramp plaatsvindt?

Prinses Margriet zet zich al 48 jaar in voor het Rode Kruis en is erevoorzitter van onze organisatie.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet: "Ik vind het fantastisch dat Nederlanders uit allerlei sectoren van de samenleving bereid zijn om hun schouders te zetten onder een vernieuwende aanpak om de gevolgen van rampen te verminderen en mensen weerbaarder te maken."