Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Noodhulp bij rampen Hulp bij rampen Filipijnen Verhalen uit het veld

Verhalen uit het veld

Foto

"Het lijkt alsof er een bom ontploft is als ik uit het raam van de auto kijk in Tacloban. Geen huis staat meer overeind."

Persvoorlichter Merlijn Stoffels is in de Filipijnen om te zien wat de verschrikkelijke tyfoon Haiyan heeft aangericht. Hij houdt een blog bij. Foto's zijn de bekijken op onze facebookpagina.

 

beeld bij verhalen uit veld.jpg Merly (36) en Dany (49) konden op tijd hun huis ontvluchtten samen met hun twee dochters Diana en Danika. Nu proberen ze het te herbouwen. Maar geld voor eten hebben ze niet, laat staan voor bouwmaterialen. Ze zijn volledig afhankelijk van hulpverlening.

 

verhalen uit het veld veldhopsitaal.jpgAslie Binar is verkouden en heeft een nare hoest. Samen met haar moeder bezoekt ze de Rode Kruis veldkliniek voor controle.

 

Miljoenen Filipijnen zijn slachtoffer van orkaan Haiyan. Tonnen aan noodhulpgoederen arriveren in het getroffen gebied. Cijfers die duizelen. Ooggetuige verslagen, blogs van hulpverleners én verhalen van de getroffenen zelf brengen die cijfers terug tot wat het is. Een menselijk drama.

 

 

 Verhaal van een held in de storm